Valborg

Ska praktisera ikväll så det blir inte att vi hittar på nåt särskilt faktiskt. Kommer nog inte vara hemma förräns vid tio ändå om jag har tur. Skulle ha tagit hand om den lilla disken som är i köket men har inte några krafter till det. Sen planerade jag igår att jag skulle ordna med den rena tvätten nu på morgonen men det får bli ikväll eller imorgon. Jag orkar faktiskt inte. Just nu känns inget skoj här hemma längre men det är väl för att det närmar sig flytten helt enkelt. Vill bara bort härifrån nu!

Så härligt jag kommer ha det sen när jag kan ta mig bättre med både buss och cykel. Helt underbart! Erica och jag har redan planerat att vi ska cykla bort till annie en kväll för att ses lite samt att jag kan cykla till köttaffären och vart än jag vill.
Kirseberg är faktiskt som ett eget litet samhälle, himla mysigt! Kan se mig själv sitta på balkongen med nåt gott tilltugg samt en god bok/tidning. Och sen kan jag ju även vädra våra täcken på den nya balkongen innan bäddning =) (Mormors idéer hehe) Tror detta kommer bli himla bra, det måste det bara bli. Annie insåg att vi då har ganska så nära toftanäs ica och då kanske vi börjar storhandla där =)

Pratade om att åka till vellingeblomman kanske under måndagen med annie. Ska inte förköpa mig men måste ha såjord till mina fröer, annars blir jag sen på det.

// Chelle

Lunch med mormor.

Är ledig idag då det är praktik i helgen, himla kul! Ska få hjälp med min uppgift så det blir nog bra.
Annars idag så ska jag snart in i duschen innan jag beger mig till mormor. Ska hjälpa henne att tvätta lite lakan samt bjuda henne på lunch, blir nog pizza =) Sen kommer väl Nadine hem också så då får man träffa henne en stund :)

Igår åkte vi till lund en stund och fikade med anders mamma. Tog även en promenad med dixie, himla skönt fast att det var kvavt. Sedan blev det lite tv och innan vi gick och la oss kollade vi i tidningar ihop efter olika färger till nya lägenheten. Vi hade ganska lika smak och sågade inte varandra så det var en ganska så mysig stund. Kom nog fram till att vi skulle ha en fondtapet i sovrummet som går i beige, mörkbrun och vitt, typ lite kvistaktigt.. Sen tänkte vi att vi prioriterar inte datarummet nu utan ser lite..Där måste inte vara nån speciell färg eller så. Men i hallen hade jag en tanke om att ha en mörkgrön färg med lite vitt i, tror det hade blivit väldigt bra. Där ska vi ha vår vita byrå och köpa en spegel med vit ram. I det lilla gappet som finns i slutet av hallen hade jag ändå tänkt ha en vit bokhylla och ett vitt vitrinskåp så det hade inte blivit dumt. Tror jag inte iallafall =)
Köket är ett stort frågetecken, hade tankar om vinrött, gult, ja..Tror jag hade velat ha blommiga gardiner, sådär 50-tals ni vet?! Köket är ett stort frågetecken och jag vill att det ska bli bra för det är min fristad, mitt rum helt enkelt! Där ska jag ha en radio, den planen är redan färdig samt en snygg lampa i fönsterkarmen. Så långt är mina tankar helt klara hehe.

Fick mina fröer igår från froer.nu, beställde basilika, citronmeliss, rosmarin, blåklocka, lavendel, gräslök samt jordgubbsfröer. Som ny kund fick jag två extra fröpåsar, blev en grekisk oregano samt en blandad blompåse. Ska fixa hem lite såjord och sen kan de gröna händerna släppas fria. Fick tips från praktiken att odla i vindruvsaskar så det ska jag prova =)

Nu är det snart en månad kvar lite exakt till flytten..Weeii. Känner att jag kommer ha fjärilar i magen helgen innan vi får nycklarna. Jag kommer sväva hehe. Har väl bestämt nu att vi flyttar en del redan på fredagen såsom lite kartonger, lampor och blommor och ja, lite smågrejor och sen på lördagen tar vi det stora. Anders mamma ska flyttstäda till oss, hon gillar att pilla och har gjort sådana städningar tidigare så det är ju jättesnällt! Hon får nån sorts inre ro som hon själv beskrev det hehe.

Nä nu ska jag snart gå i duschen så vi hörs senare! // Chelle

En underbar lördag..

..det hade jag igår! Blev upphämtad av pappa vid elva nåt och åkte mot kirseberg, körde förbi vårt nya hem och jag bara längtar! Sen åkte vi bort till Bulltofta kött och handlade, fick massor för pengarna! Pappa köpte 4 grillspett, de såg utsökta ut! Ska jag handla en annan gång! Fick ju dessutom åka i hans nya åk, jätteskön ska jag säga. Kändes inte så himla liten heller!

Sedan åkte vi in om Körsbärsgatan för att lämna spetten och hälsade på André som fortfarande gick i morgonrock hehe. Vi körde hem här och tog en kaffe och snackade en go stund, härligt var det! Anders deltog också. Pappa var sedan snäll att köra bort mig till Annie och Jimmy. På vägen dit pratatde vi om att ordna till ett litet trädgårdsland så vi kan odla lite i pappas trädgård. Snacka om att jag kommer känna mig som Leila i hennes "Leila på landet". Det vill ju jag ju övergärna! Odla lite morötter, rödbetor kanske osv. Det hade vatt himla kul, detta intresse har jag klart fått från pappa och hans sida, tack för det!

Väl framme där tog Annie och jag deras bil till Toftanäs. Vi ordnade så jag kunde scanna med mitt ica-kort där och sen lekte vi GPS i alla gångarna =) Kul var det! Handlade lite grann och kolla på glas som jag hade sett i senaste nr av Buffé. De var jäkligt snygga! Men med 6 vinglas + 6 vattenglas hade summan blivit 300kr, så jag valde att mysa på det lite..Men jag ska ha dem!

Efter handlingen fick jag provligga deras hängmatta som de monterat på sin balkong, helt ljuvligt ska jag säga! Sedan lagade vi mat, blev en asiatisk köttfärs med nudlar, det gick inte av för hackor! Anders kom ju också, det glömde jag så han åt tillsammans med oss. Även han uppskattade måltiden, det var överraskande! Han var spännande igår hehe, det gjorde mig väldigt glad.

Efter maten kollade vi film, Fool´s Gold. En riktigt bra äventyrsfilm med massor av skratt. Se den hörrni!
Vi kände oss lite sega efter filmen så vi tog en härlig promenad och fick för oss att gå mot en lekplats som låg på vägen.
Där fanns en sån där snurra, som är plan och som man ska en ska snurra så åker de andra. Jimmy och jag skulle prova detta men vad händer? Jo, Jimmy fick upp en jävla fart och joppasde av för han blev helt snurrig. kvar satt jag och svingades bakåt och ett tu tre så ligger jag på rygg och fatter av denna grej. Enligt annie är jag helstel i kroppen och håller uppe huvudet då jag är rädd att jag ska slå i marken så stöten får min svanskota men det var inte så farligt. Det som är så ball är att jag skrattar åt denna när jag väl landat på grusen och annie får knappt luft för hon asgarvar och säger gång på gång "fan att jag inte hade kameran så jag hade kunnat filma det här gumman!" Shiit så kul det var!

Nåja, vi gungade lite och sen promenerade vi upp till lägenheten igen, kollade lite Rocky Balboa och sen körde vi hem. Men gud vilken härlig dag! Den kunde inte varit bättre! Och nu är det söndag och jag ska ta och beställa lite fröer, blev just medlem på fröer.nu. Anders ska köra lite motorcykel så jag ska nog se en av filmerna jag fått låna av pappa samt göra mig en fräch blandning av vindruvor och granatäpple-kärnor =)

See ya!

Ps. Älskar dig pappa! D.s



Har just beställt lite fröer och myst med en fruktsallad, det var mums!



// Chelle

Stolt!

Det är jag verkligen över mig själv, jag har nämligen inte rört mina naglar (bitit/rivit) sen den 4 april!! Det var då jag och annie byggde våra naglar på entré. Har äntligen listat ut hur man gör snygga naglar själv så nu är det det som gäller!
Som bevis på framstegen så tog jag en bild när två av naglarna ändå hade lossat på kanterna.



Det kallar jag framsteg! Så har mina naglar aldrig sett ut innan.
Det är bara att fortsätta kampen!

// Chelle

Tidsfördriv!

Hur gammal är du om fem år? Då är jag 27, jisses =)

Vem var den sista du träffade? Anders

Hur lång är du? Det står i passet att jag är 174cm men det kan inte stämma, jag är nog 178cm iallafall..

Vilken är den senaste film du sett? Det var nog Hollow man tror jag..

Vem ringde du senast? Ericas mobil

Hur löd ditt senaste sms och till vem? Slutar kvart över nio men vet ej när jag är hemma. Puss (till anders)

Vad är helgens planer? Får se, är helt beroende på om jag ska praktisera eller om jag är ledig..Är jag ledig vill jag träffa Erica, kanske hinner en fika med Madde och sen blir det att titta över vilka skoluppgifter man har under denna 6 veckors period.

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Nu när man har naglar så är det lite jobbigt att skriva sms så då ringer jag istället =)

När såg du senast din mamma? Förra veckan

Vilken ögonfärg har du? Rådjurs bruna

När vaknade du idag? Halv åtta, blev vakna med the voice och kaffe.

Har du någon gång hittat en katt? Har hittat en massa katter utomlands.

Vilken är din favoritplats? Oh, det finns många, pappas trädgård, utkiksplatsen vid bron, Pildammsparken, Kristianopel  i blekinge(där finns många)
Vilken plats föredrar du minst? I köer, speciellt på klubbar.

Var tror du att du befinner dig om tio år? Då jobbar jag som skötare/undersköterska någonstans, har barn samt bor i radhus eller villa.

Vad skrämde dig som barn? Monster under sängen och i gardroben, läskigt värre!

Vem fick dig att skratta senast? Personalen på praktiken

Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja...

Har du stationär eller bärbar data? Både och...

Sover du med eller utan kläder på dej? Har alltid nåt tyg på mig.

Hur många kuddar har du i sängen? Vi har sammanlagt fyra kuddar i sängen men ska införskaffa fler som prydnad.

Hur många landskap har du bott i? Ett

Har du någon gång spytt på nån? Nope, never.

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror ju påom jag är ute eller inne. Skor ute och strumpor inne!

Är du social? Jag har blivit bättre under åren, under tonåren ville jag gärna vara den som inte väsnades så mycket men nu har jag oftast inga problem med att vara social, ibland blir det glapp i käften helt enkelt.

Vilken är din favoritglass? Har alltid dyrkat spirello som nu heter twister, den är no 1!

 Vad skulle du göra om du vann en miljon? Då skulle jag resa med anders samt inhandla en del nya grejor till lägenheten samt köpa mig en kitchen aid. Övriga pengar skulle jag spara och ha som en backup, det behöver man!

Tycker du om kina mat? Det är jättegott, sålänge det är sezchuan biff med grönsaker och ris. Annars så är thaimat en annan favvo.

Tycker du om kaffe? Kaffe är underbart!

Vad dricker du till frukost? Antingen, kaffe, te, oboy, mjölk eller smoothies.

Sover du på nån särskilld sida? Sover på höger sida, alltid i fosterställning.

Kan du spela poker? INope, skulle nog inte vilja lära mig heller.

Tycker du om att mysa? Dum fråga, vem gillar inte det? Är det bästa som finns, enligt mig! Och det är så bra för det kan man göra på olika vis. Som anders brukar säga "myser du med kaffe nu igen love?" Haha ja det blir mycket mys, även bakom tidningar och kokböcker. Jag är en sann mysare!

Är du en beroende människa? Beror nog på vilket sätt, ibland blir man beroende av olika matsaker, ibland av närhet, tv-program, tidningar, sömn hehe..

Känner du någon med samma födelsedag som din? Jaaa, Emma i klassen! Riktigt tufft tycker jag!

Vill du ha barn? Absolut, jag vill gärna ha tvillingar, både anders och jag har det i släkten så vem vet?!

Kan du några andra språk än svenska? Nja, skånskan kan man väl samt engelska efter ett par timmar =)

Har du någonsin åkt ambulans? Ja, jag sprang in i en stolpe när jag var yngre när hela fritids skulle springa knatte-knatet så jag fick hjärnskakning. Det var en upplevelse!

Föredrar du havet eller en pool? Kan tänka mig båda, är det varmt vatten i havet så är ju det underbart!

Vad spenderar du helst pengar på? Förr var det pärlor men nu har jag vad jag behöver så jag skulle vilja säga kläder och tidningar samt mat.

Äger du dyra smycken? Vågar man skriva det?! haha...

Har du någonsin testat narkotika? Nope, har aldrig varit i kontakt med det.

Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffeklunk hehe.

Vem är den roligaste människan du känner? Jag känner många, är nog ganska rolig själv när jag går igång.

Välj ett ärr på din kropp? Har många ärr..

Vad har du för ringsignal? Nån tradig musikbit..

Har du kvar något klädesplagg från när du va liten? Ja, en hel del...

Flirtar du mycke? Är inte den typen, är nog ganska dålig på det hehe.

Vart togs din profilbild? Här hemma när jag hade ost och vinkväll.

Kan du byta olja på bilen? Nej...

Har du fått fortkörningsböter? Nej, har inte körkort än.

Vilken var den senaste bok du läste? Psykiatriboken.

Läser du dagstidningen? Nej, vi har ingen sån hmma. Men om någon annan har så läser jag gärna!

Prenumenerar du på någon veckotidning? Leilas country living.

Dansar du i bilen? Haha, nån rörelse bjuder jag säkert på nån gång.

Vilken radiostation lyssnade du på senast? The voice

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett mobilnummer

När var du i kyrkan senast?
På Liams dop.

Som sagt, tidsfördriv =) // Chelle

Psykosavdelning!

Shiit, skulle ju dit igår men först hittade jag inte..Tur man har mamma som visste vart jag skulle =) Kom upp på avdelningen, en aning stirrigt på sitt sätt men efter ett tag blev jag välkomnad och fick träffa en del personal. Handledaren som jag skulle ha verkade inte överförtjust över att få en elev så nu ska de jag jobbade med igår se om jag kan hoppa till deras lag istället. Jag platsade visst eftersom jag var ett fanskap haha. På en sådan psykosavdelning är det viktigt med humor, det var det första jag fick lära mig. Han som tog hand om mig igår var överhärlig, jättetrevlig och tyckte att det var kul att jag var där, det uppskattade jag. För egentligen var det inte tänkt att jag skulle hamna där. Dessutom tyckte både han och en annan personal att jag hade klarat första dagen jättebra, fick massor av beröm och jag tycker det ska bli kul att återvända dit imorgon.

Men snacka om att jag var med om grejor igår, nu ska ni få höra:
När jag kom fick jag följa med på ett rättsmöte med LPT för en kvinna som lider av stark mano-depressivitet. Kvinnan ville överklaga men fick nej, hon ska stanna ett tag till då rätten inte ansåg att det var säkert att hon skrivs ut. Det var en grej att vara med om ska jag säga, väldigt intressant att höra hur doktorn tyckte, hur försvaret tyckte samt hur åklagaren ställde sig till allt.

Sedan fick jag följa med när det skulle hämtas upp en ny patient från psykakut. På vägen dit, gick vi igenom en annan avdelning där det kom fram en patient och såg mitt halsband med två hjärtan samt korset och ankaret. Han närmade sig mig och rörde vid halsbandet men jag var hur lugn som helst. Han tyckte jag skulle slopa det ena hjärtat men så sa den manliga handledaren att det kunde vara själens hjärta och det godkände patienten. Efter att vi kom ut från avdelningen så fick jag massor med beröm hur jag hanterade situationen samt att jag verkar veta hur man ska bemöta den typ av människor och att jag inte utstrålar rädsla. Det är A och O. Så jag levde på det hela kvällen!

På eftermiddagen avlöste jag ett vak när det gällde toabesök med en kvinna samt promenerade med henne i korridoren och serverade henne te. Hon ville mest sova så jag satt och höll henne i handen, det tyckte hon kändes tryggt. Skönt man kunde vara till hjälp!

När en i personalen var ute med en patient på promenad så stack hon. Så det blev en efterlysning och när jag gick vid nio, då hade polisen fortfarande inte hittat patienten. Får se om hon är åter imorgon.

Det var alles hehe. Vi hörs vidare! // Chelle


Irriterande..

Kort kan jag säga att denna dagen inte var så himla bra, eller den var inte bra under de två timmarna jag var på praktiken. Men nu ska jag vara någon annanstans, var får jag kanske besked på imorgon. Vi kan nätt och jämt säga att det inte var lämpligt pga av en del anledningar. Irriterande! Jag som så gärna ville! Men jag förstår varför, jag är inte dum men jag trodde det skulle gå ändå. Jag trodde jag var förberedd på ett nej men icke, där hade jag fel. Men man kan söka jobb där sen iallafall. Handledaren var toppen, vi klickade direkt. Även övrig personal verkade bra men tyvärr kommer jag inte spendera mina 6 veckor med dem. Kanske blir allmäna psyket istället, får se vad jag får besked på imorgon.

Som minne av de två timmarna fick jag iallafall ett sådant där blått penngrejs man har i bröstfickan samt många kramar så jag är väl ganska nöjd ändå.

Tog mig hem till pappa en stund och snackade lite, kollade in hans nya åk, skitfin verkligen! Kommer passa honom mer än väl! Träffade även lillebror en stund, kul att se honom men nån på hans skola håller på att förstöra för honom och hans moppe. Irriterad blev man när han berättade. Håll er till era egna saker för fan!! Fick iallafall hem lite olika psykiatri-filmer som jag planerar att se inom en snar framtid, bla Livet från den ljusa sidan och A beautiful mind.

Var ledsen innan idag, känner mig fortfarande så. Svullnaden kring ögonen har inte försvunnit. det var lite känsligt, det ska jag erkänna men jag ska resa mig och ta nya tag, imorgon. Nu vill jag bara vara. Det var bäst det som skedde.

// Chelle

Period

Jag är inne i en tidningsperiod just nu. Är helt fast i Allt i hemmet samt Leilas country living. Fullkomligt älskar deras tips om inredning och jag satt  ett par timmar i lördags och kollade in olika hemsidor om heminredning, det var myspys!
Jag kan inte få nog, knäpp man är hehe. Men roligt är det! Måste förresten berätta att jag fick lelias tidning i onsdags, det var verkligen på tiden det! Har fan väntat i två veckor! Dumma bonnier! Det enda de kunde göra för mig som kund var att skjuta på när betalningen ska vara inne, men det var nåt.

Söndagen var härlig, fick god kalops hos farmor, lev så mätt! Sen bjöd hon på hemmagjort glass, ska jag testa en dag! Gotti var det, hon är duktig. Vi hade väldigt trevligt och efter alla mat mös vi på hennes inglasade balkong, härligt!

Efter farmor bar det iväg till Bårslöv. Lilleman hade fått vattenkopper, eller vattenkropper som Daniela sa =) Både anders och jag ringde en av våra föräldrar för att höra om vi haft det själva och som tur var hade vi det. Så vi fikade och snackade skit, supermys! Synd bara att Liam inte var så allert, tar på krafterna att vara sjuk, stackaren! Bli frisk tokunge!! ♥

Appråpå att fastna för saker, älskar Darin med Runway. Den lyssnade jag på säkert 10 gånger igår på Youtube. Den bästa biten är när han sjunger om gåshus, underbart på engelska. Ska inte ge mig på att stava det på engelska och jag orkar inte kolla upp det heller men ett härligt ord är det.


Nu ska jag snart dammsuga, tvätta golven samt bädda rent. Sedan blir det tvätt och spindelmannen, lovely!
Kom på att jag har köpt ett par spindelmannen-boxer till anders, är det inte tuffa eller vad?!



De fyller min vardag iallafall, och kom ihåg att inte bli förvånade om det sätts upp en spindelmannen-plansch, det kan hända i nästa lägenhet =)

See you later!

And there she goes again.

Under omständigheterna mår jag ok. Inte bra, inte dåligt, utan sådär ok. Man flyter ovan vattenytan helt enkelt.
Men jag kan inte bara fokucera på det som hänt, jag måste ta mig vidare, livet står inte still.
Men helgen har varit en av de bästa! I fredags blev det först kuratorn en timme, så himla skönt! Sen efter det tog jag mig till Maxi och handlade och blev upphämtad av Anders. Vi packade upp när vi kom hem och sen myste vi framför tvn ett bra tag tills vi åkte hem till uffe o ina. Där fanns även cindy såklart. Vi kollade på så ska det låta, härligt! Sen blev det hem och kollade Million dollar baby. Usch vilken bra film, behövde bli lite rörd och vips så kom tårarna men det var skönt. Tur man är blödig ibland, det kan vara så skönt.

I går åkte vi upp till lund och mös hos anders mamma på hennes uteplats, åt lite fika och mös med EN kopp kaffe (magen höll sig trots ganska mycket bubbel och prat). Sen åkte vi hem och då mötte vi Ricke så det blev lite snack, kul! Blev datan efter det ett tag, kollade runt på country stile-sidor på nätet då jag har mina idéer kring det nya boendet =) Härligt att bara drömma och kolla lite. Gjorde min berömda paj igår med broccoli och bacon, smaksatt med curry. Slänger in receptet en dag =)

När vi hade ätit kollade vi på 10 orsaker att hata dig och den är en riktig favvofilm, underbar och jag som älskar high school-filmer, de är nåt extra. Anders fick sedan det briljanta idéen att handla hem lite mer cola och när vi gjort det föreslår han att vi ska bort till utkiksplatsen, där överraskade han mig duktigt och han sa själv att han tyckte att det var en romantisk tanke, och visst var det det! Det var ju en sån vacker solnedgång som ni ser:



Anders visste vad jag behövde och han är bäst på att ge mig det.

Nu ska vi strax iväg till Helsingborg och träffa farmor där det även bjuds på mat och sedan ska vi in till bårslöv och hälsa på underbaringarna, kan söndagen bli bättre?!

// Chelle

Baka liten kaka.

Gick upp åtta för att se sista timmen av the voice plus att jag skulle fixa en god kladdkaka tills i eftermiddag när vi får besök av Karin och Dixie (Anders mor samt hund). Köpekakor är så hima trist ibland så jag fick en superbra idé tycker jag själv =)
Såhär blev den:



Jag hoppas att den blev god, man skulle tydligen ha brun farin i och det är ju lite speciellt men men, vi får la se =)
När Anders mamma kommer ska vi planera lite mer kring flytten och när vi ska flyttstäda och sådär. Hon är duktig på att vara den som organiserar och planerar så att allt flyter på så stort tack till henne.

Nä nu blir det duschen och sen iväg för att möta upp Sandra i klassen, see you later aligator!
// Chelle

Idéer, fix och njutning.

Påsken var händelserik, blandat med skoj och tråkigheter. Men idag skrev jag prov i psykiatri, psykiska störningar och jag hoppas att det gick vägen, har inte ork att göra omprov nu på torsdag redan. När jag kom hem fixade jag lunch och sen slappade jag vid tvn. När det var över tog jag tag i mig själv och ringde ett gäng viktiga samtal, skönt att få det gjort.

Nu inför praktiken känns det faktiskt bra, det gjorde det inte för 4 timmar sedan, tänk vad ett litet samtal kan göra =) När jag sedan skulle ta och titta på dagens avsnitt av spindelmannen, kom två jobbarnissar och skulle fixa vår ytterdörr så jag såg bara slutet. Men men..

Imorgon ska vi i psykiatri-gruppen gå på studiebesök på fontänhuset. Ska bli intressant att se vad det är för nåt. Men innan dess ska jag och Sandra luncha på espresso house och det ska bli mys! Hoppas bara det är sol och varmt så man kan sitta ute, det vatt pricken över i:et.

Förra veckan var ingen bra vecka för mig, var helt utsliten och orkade ingenting. Vet inte var det kom ifrån men man kan väl bli sån ibland antar jag. Men det får inte sätta sig hos mig men det har redan börjat lite. Hemmet ser fruktansvärt ut men jag orkar inte, vill bara ligga i soffan eller göra annat. Känns inte så hinmla bra att krafterna inte läggs på det viktiga men förhoppningsvis ändrar det på sig. Tradigt när man man inte finner nån styrka. Just nu är där en del disk och skulle behövt dammsuga men får nog dela upp det, nåt idag och resten imorgon.

Sen lägger jag så mycket kraft på att drömma mig bort till vår nya lägenhet. Kan se varje rum för sig med tillskott av nya möbler. Sitter och kollar runt på nätet efter nya gardiner och ljus och ja, det finns mycket som skulle kunna smycka vårt hem. Åhh..Sen balkongen där borta, vill ha fullt av blommor och växter, samt jordgubbe i hängkruka =) Idéerna är många och det är himla skönt att drömma sig bort. Längtar också till köket på nåt vis, kommer ta med barbordet och stolarna och där finns riktiga fönsterbräder!! Hur underbart är inte det?

Nu vill jag vinna en förmögenhet, så det så!! // Chelle


Hero

Jag är en hero, min egen. På mitt sätt. Jag räddar mig själv varje dag, på typ samma sätt som Spindelmannen räddar oskyldiga offer. Jag är ett oskyldigt offer. Inte för att jag briljerar med mitt egna räddande men varje dag är en kamp. Fast klart jag har bra dagar, klart jag har! Kan ju inte vara olycklig hela tiden. Man ska vinna på att leva också, absolut. Och jag vinner lite varje dag.

Nä, du får det vara färdigpredikat och färdig gnälligt.
Jag bakade igår, samtidigt som jag fick broccolisoppa över hela köket 2 gånger! Skulle mixa soppan och nog blev den mixad, tur ni inte var med igår när jag svor och skrubbade väggarna, det var en syn kan ni tro!! Anders var inte hemma och det tackar jag gud för, då hade det varit mobbing på hög nivå haha =)
Men iallafall, det blev muffins, efter eget recept hör och häpna! Och de blev riktigt goa, duktig jag är!

100g smör
2 ägg
1½dl socker
1 tsk vanlijsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad

1. Vispa ägg och socker samt vanlijsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk.
2. Blanda i mjöl och bakpulver så att inga mjölklumpar finns kvar.
3. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.
4. Klicka i smeten i 12 formar till 3/4 och sätt in i ugnen i 15 min, 220 grader.



Ciaaoo..

Måsten här i livet

Ett stort MÅSTE för mig är att inte ta allt så personligt. Andras gräl är inte mina gräl, andras åsikter behöver inte vara mina osv. Tyvärr har allt detta gjort att jag har mått dåligt de senaste dagarna. Jag tappar mig själv lite grann. Som nån klok person sa, jag är alltid fredsmäklare och vill alla väl. Jag dör lite grann på kuppen av alla sådana situationer. Jag kan inte alltid få som jag vill, så är det bara, men jag kan alltid önska. Jag kan inte vara den som gör allt bra, jag kan inte läka alls andra sår, inte heller alltid mina egna. Jag måste lära mig att nuet kan se olika ut. Alla kan inte vara vänner. alla drar inte jämt, inte ens inom familjen. En liten klocka ringde förra julen och verkligen denna om vi säger så. Men jag la locket på, som alltid. Jag ska alltid tro så gott om människor och vara så jävla possitiv, men det är nog för att mörka vad jag egentligen själv känner. Usch så falsk jag känner mig, mot mig själv. Fy, nä, men behöver nog komma fram detta. Har gnuggat mina två hjärnceller i tre dagar nu och jag börjar må lite bättre. Men ja, det tar nog ett tag. Ska kanske släppa det helt? Äsch, det löser sig, som alltid.

Så, nä, om man skulle tänka lite framåt och lära sig att acceptera istället ett tag. Får se hur det går. Maybe i will make it. Svårt att ändra på något så stort hos sig själv.

Har gömt mig bakom en massa recept idag, mitt sätt att hantera tankar och känslor. Aja, nä nu blir att laga Emmas broccolisoppa.
Ciao!

IBS

Det står för Irritable Bowel Syndrome. Jag tror (vet inte säkert) att jag är drabbad av detta. Det är ingen sjukdom, endast ett tillstånd. Symtomen visar sig vid stress eller i samband med måltid. Jag kan inte äta Burger King längre, det funkar inte. Samma är det med kaffe, det går bara inte. Även för kryddad mat funkar inte heller. Jag lider av dessa smärtor som det medför. Jag tänkte först att det kanske kunde vara laktosen i mat som jag inte tål men efter noggran notering vid detta intag så är jag bombis på att det är lugnt med laktosen! Tydligen är det 3 gånger vanligare hos kvinnor än hos männ, bara det är ju hemskt! Klart att männen lider lika mycket men ändå, fy, stackars oss!

Jag har nu en förklaring till varför jag har sådana smärtor vissa nätter, jag har alltid då trott att blindtarmen spruckit men så har det varit detta hela tiden. Pust. Nu har jag fått lite klarhet i detta, får se det som possitivt ändå. Men tradigt att man inte tål det jag älskar mest! Mat! I alla former och smaker! Samt kaffe! Aja, såg på en internet sida vad man kan välja att prova att göra för att lindra besvären, motion, fast måltider och fullkorn. Det ska väl gå, man måste ta hand om sig. Ingen annan gör det åt dig, så är det!

Välkommen kära IBS, jag har länge väntat på att få klarhet i vem du är!

Ciao ciao!

Att vara ledig..

..är underbart! Jag har verkligen njutigt av att inte jobba! Men nästa helg är det extra extra-pengar då det är påsk så det är najs! Sen är jag ändå ledig på annandag påsk så jag klagar inte =) Men iallafall, igår gjorde annie och jag vid våra naglar inne på entré. Men tror inte att jag återvänder dit..Han som jag hade var inte proffsig för fem öre, inte vad det gäller socialkompetens iallafall! Naglarna blev fina men så uttittad jag var, ganska jobbigt faktiskt. Och att höra säkert 10 ggr att han aldrig hade jobbat med så små naglar som jag hade, jag menar man får ju vara lite proffsig och kanske säga att det är en bra utmaning för honom och att nu ska de hjälpa mig att få fram mina egna naglar? Men nej, det sa han kort 1 gång. Trams! Nä, jag tror i fortsättningen att jag ska göra det själv, så svårt kan det ju inte vara. Man köper sig ett kitt med lim och gel, det blir nog bra! Får fråga Carina annars, hon gör det ju alltid själv och det blir faktiskt himla snyggt.

Efter bygget följde jag med annie till toftanäs och maxi för att handla lite och jag köpte 3 maxi-kassar som man fäster i vagnen, himla smart! Sen satte vi oss på deras balkong och käka smörgås och drack saft, helt jäkla underbart! Jimmy och annie gjorde sen lite middag, tog receptet med en gång, det var himelskt gott när jag smakade av från pannan =) Anders hämtade sen upp mig och när vi kom hem satte jag mig på en handduk ute på balkongen och kollade i mattidningar, snacka om att jag njöt av solen och denna läsning! På kvällen såg jag Australia, bra film ändå, väl värd att se! Men det blev också lite Ps. i love you, jag kunde inte låta bli!! Den filmen har vissa saker som påminner så mycket om mig och anders, det är nästan lite läskigt.

Jepp, men nu är det söndag och jag har just diskat och dammsugat. Rebecca ska komma och fika samtidigt som hon hämtar sitt armband som hon beställt, ska bli kul att träffa henne. Ska bjuda på min franska chokladkaka, det blev en bit över sen i fredags =) Najs najs!

Puss sålänge, vi hörs! /// Chelle

Ny dag- nya äventyr.

Kunde inte sova mer så nu sitter jag här och myser med kaffe och en skoluppgift..Lika bra att få undan den om man kan..
Vid 13 ska jag möta upp annie på entré och så ska vi bygga naglar..Är lite nervös faktiskt. har aldrig gjort det på en salong innan. Men hoppas bara att det blir fint och att det går att bygga på mina små naglar. Blir ett pilljobb för den som ska ta sig an mig =) Aja, de ska väl kunna ta sig an alla får man hoppas..Jepp, sen blir det nog hem och få undan disken och städa, jisses så dammigt här är, trivs inte då. Måste få ordning här! Annars så vet jag inte direkt vad som händer idag, får se helt enkelt. Kanske sätter mig i solen och pluggar psykologi..Eller så skjuter jag upp det tills imorgon..

Igår firade vi mamma som fyllde 52år, hos mormor. Blev en stor överraskning för henne att vi var där, det visste hon nämligen inte =) Men vilket ansiktsuttryck hon fick, hehe, det blev himla lyckat faktiskt! Och god mat fick vi, kokt vit fisk med potatis, smält smör, sallad och riven pepparrot. Mumma!! Sen till kaffet blev det min underbara franska chokladkaka, den var uppskattad, inte så konstigt, den är himelsk! Mamma hade oliver med sig, goare hund får man leta efter. Så det blev en hel del kel och mys. allt som allt en mycket lyckad kväll, kul att överraska så, personen i fråga blir så glad att man ansträngt sig så =)

Nä, nu blir det att sätta fart med uppgiften. Vi hörs senare! Tjingeling sålänge!


Some kaffe and sallad.

Var inte så förtjust i att gå upp till en början imorse..Men sen kom jag på att vi skulle få reda på praktikplatserna idag i psykiatrin. Så jag for upp och gjorde frulle och mös med vakna med the voice. Gillar helt klart Sanna Bråding bättre än Josefin! Tyvärr är det så. Blev så lättad över att Jakobs uppsägning bara var ett aprilskämt! Jag som verkligen inte kopplade 1 april och den grejen, ja så är det med mig, inte ibland utan rätt så ofta hehe =) Men iallafall, jag ska praktisera på beroendecentrum alkohol! Helt nervös, har följt med dit ett par gånger tidigare fast då var jag liten, minns att jag tyckte att det var läskigt. Men det kommer gå bra, skönt man har lite erfarenhet kring det. Och jag har hört att personalen ska vara underbara så det får man ju tro på. Glad är jag iallafall =) Hade inte velat hamna ute i tygelsjö!

Har fortfarande inte kommit nån tidning, blir så irriterad. Kommer den inte sen vid två ska jag ringa till dem, har ju fått bekräftelse på att de ska ha skickat den..Aja..Jag längtar efter min Leila tidning!! Efter lite tjat på anders igår så fick jag se hennes program, det kändes iallafall gött! En rolig tanke hade vatt att få träffa henne och göra mat/bakprogram tillsammans! Vi hade ägt kan jag tala om hihi. Hade vatt kul om det blev så. Nåja..

Var med anders och skrev på papper igår, shiit alltså! Detta är på riktigt! Jag längtar så efter att få bosätta mig i den andra lägenheten. Då faller livet sig mer på plats! Var en del som skulle göras efter vad det stod i besiktningspapperna men det var inga jättestora saker. Vi fick göra vad vi ville sålänge vi inte rev väggarna, perfekt!! Vill ha 1 juni nuu, nuu, nuu!

Sitter för övrigt och skriver ihop en handlingslista, alltid lika skoj! Kollar även i Maxi-reklamen efter lite idéer, lovely!

Bye bye!

Ps I love you Ds

Har skrivit om denna tidigare, jag vet. Men såg den igår igen och det var så skönt att få gråta och skratta! Den tar fram allt hos mig och det är faktiskt väldigt skönt. Ibland behöver man få leva ut sina känslor, så är det bara.
Tycker scenen med begravningen på puben är helt underbar, att ta en drink till den dödes ära. Eller breven som detta går ut på, helt fantastisk! Tänk om man var så genialisk själv. Men själv är man en annan person. Men idén är himla fin tycker jag.
Och den underbara accenten Jerry har i filmen, smälter verkligen!

Hur går man vidare efter en sån bortgång? Hur lever man utan sin älskling? Bara tanken får min mage att vilja vända sig ut och in. Hur kan man älska igen? Bara tanken på att Anders inte skulle finnas en dag, nä, det finns inte! Men självklart lever vi inte i evighet, inte här på jorden iallafall. Men jag uppskattar den tid vi får tillsammans, den är värd så mycket för mig. Och jag är så himla glad över att det är vi. Det var menat så, det visste jag redan första gången jag såg honom. Som blyg tjej på 14 år var jag så säker på min sak. Hur det sen blev vi är en annan historia som krävde en del jobb. men vi är här tillsammans! Det gör det värt alltihop! Han är min bästa vän och det är underbart att vi talar ett språk som bara vi förstår ♥

Ps. I love you Anders D.s












I Love You Til The End!! ♥


RSS 2.0