Minsann.

Anders och jag hyrde Twilight igår och han gillade den! Tyckte jag var skitkul för jag hade inte räknat med det =) Så vi ska nog se tvåan när den kommer på bio, kul kul!
Har nu sutit med skolan och jag är ganska trött på de uppgifter som ska in, på tok för mycket med tanke på vilken tid vi har, 2 ½ veckas kurs. Illa illa men jag gör så gott jag kan så får det bli vad det vill. Det bekommer mig inte så värst.

Ska strax iväg och fika med Kristina från 88:an. Ska bli trevligt att träffa henne igen. Och sen behöver jag tänka på nåt annat än de skituppgifterna ett tag. Paus är a och o. Sen när jag kommer hem ska anders och jag mysa med god och sen middag =)

Imorgon blir det klipp och slingor innan Sandra kommer och myser med mig, längtar efter dig tjejen!

// Chelle

Piano man.

Dagens låt idag är Brandy- Piano man. Underbar eller vad tycker ni?

Blev ingen skola idag då jag vaknade med världens huvudvärk. Den var inte av denna värld kan jag lova så jag sov vidare tills klockan blev elva då anders väckte mig. Blev kaffe och yoggi att börja dagen med och sedan dusch. Huvudvärken försvann lite pö om pö och sedan blev jag trött på att vara hemma så vi stack till svågertorp och köpte övernattningsprylar. Så nu kan vi ha nattgäster utan problem =) Vem är först ut? Hehe.

Höll nästan på att glömma att berätta att vi ska köpa ny soffa! Leveranstiden är 8-10 veckor vilket är lite drygt men den som väntar på nåt gott =) Och sen har vi ordnat så vi ska byta ut vår tv-bänk samt att vi ska få ett ordentligt vitrinskåp. Sen har vi hittar gardiner till vardagsrummet så här händer det grejer =) Och superkul är det!

Har även kollat runt på nya pärlgrejor inför höstens party, hoppas att mina kreaktioner blir populära. Får man tro spåtanten så!

// Chelle

Pilates

Ska jag börja träna nu varannan dag 20 min x 2. Gjorde nyss två pass, skit skönt! Och sen har jag kommit fram till att nu är det nya tag, jag ska bli fit! No turning back! På riktigt riktigt denna gång! Jag ska inte ge mig! För att verkligen hålla detta så blir det att skriva upp det i kalendern, för det ska göras, så är det! Och uppskrivna saker är jag bäst på att utföra =)

Nu måste jag ta en dusch och sen ska jag göra sallad innan jag promenerar till värnhem och tar bussen till Sjöbo.
Ha en bra lördag allihop!

// Chelle

Anders-fritt.

Ja, han har stuckit till Sjöbo idag. Själv ska jag dit imorgon. Tar bussen och bytar i dalby. Vilket äventyr hehe, kan vara nyttigt!
Annars idag så har jag haft lunch-besök av Michaela och Titan. Bakad potatis och vitlöksbröd =) Sen efter det drack vi kaffe så vi skulle vakna lite =) Varit en sån grå och trist dag idag. Fick även hjälp med spotify, perfekt! Under kvällen har jag varit upptagen med det och gjort en skitbra låtlista. stängde precis tvn så jag sett ett Smallville avsnitt. Älskar den serien.

Pratade med doktorn i torsdags. De kunde inte finna något på röntgenbilderna så det var bra besked. Men jag blev faktiskt besviken till en början. Dumt och onödigt att inte uppskatta att där inte fanns nåt galet. Men jag har kvar mina symptom och jag tycker att det är jobbigt. Men tack för att jag är "frisk"!! Så jag överväger nu att gå till fysiomedicinska kliniken  för att ge dem en chans att kunna hjälpa mig. Jag och anders har upptäckt att jag är väldigt väldigt framåtböjd i ryggen och problemen med nacken kan ju mycket väl bero på det..

Har äntligen hittat en tatuering som jag vill göra =) Vad tycker ni??



Jag fullkomligt älskar den !

Nä, nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och läsa lite i boken Ro utan åror av Ulla-Karin Lindquist. Fantastiskt bra och väldigt hemsk. Kan inte hålla tillbaka tårarna.

Natti natti // Chelle

Tunneln

Var helt okey att befinna sig i tunneln i förmiddags. Dock låter det ju förfärligt när man gör undersökningen men jag blundade och koncentrerade mig på att lyssna på skivan jag valt. Det gick fint. Och nålen skulle jag inte ha oroat mig över, gick hur bra som! Kände knappt den. Låg en halvtimme och tiden gick ändå fort. Skönt. Hade ont i huvudet efteråt så jag beslutade mig för att bege mig hem och vila istället för att sticka till skolan.

Hämtade hem bordet idag, superbra blev det! Äntligen har vi en ordentlig matplats! Nån som vill komma på middag??!!
Så jag har precis myst då jag ställt i ordning allt samt dammtorkat och lagt en snygg löpare på bordet tillsammans med våra ljusstakar från norge. Nu fattas bara en stor lampa i fönstret och gardiner och några fler växter =) Pusselbitarna hittar sin plats.

Imorgon ska man åter till skolan, ska bli roligt att träffa lite folk. Första ämnet ut är lindrande vård, kan ju vara bra att ha läst! Så morgonen kommer att börja med en härlig promenad (om det slutar regna tills dess). Känns konstigt att inte åka med Nicolina för det gjorde jag ju förut.

Nä, blir väl ett avsnitt Två och en halv man och sen sängen. Natti!

Nu börjar funderingarna..

Men det brukar ju vara så när det lider mot sena kvällen..Då blir man VIP i funderarnas klubb. Och vilken klubb att tillhöra sen..Aja, svart på vitt så ska MR göras imorgon kl halv elva. Och nu funderar jag på den satans nålen, och det är egentligen väldigt onödigt att jag oroar mig över den. Jag kommer fixa det, men bara tanken på en nål som är tjockare än vanligt är lite läskigt. Men nu slår jag bort den tanken och kommer då till nästa, vad kommer bilderna att visa? Endast mina två hjärnceller (som anders skämtar om) eller har de fått sällskap av något? Nä, nu får jag lägga ner, otroligt onödigt att sätta skräck i mig själv så!

Nä, jag har min plan inför imorgon, gå upp i bra tid och äta frukost. Sen blir det dusch och rakning av ben, inte så himla kul att tassa runt på sjukhuset i endast en lång tröja som slutar ovanför knäna. Sen kan det ju finnas nån snygg manlig sköterska om man har tur och då går det inte för sig att man känner sig ofräch. Nä, stärka självförtroendet sa jag!
När det är gjort blir det lite smink och jag får inte glömma att ta ut piercingen, kan lika bra låta den bli hemma. Sen tar jag mig dit med högt huvud och gör detta. Kan ju passa på att sova den stunden som jag ligger i röret som bullrar så =) Utmana ödet om du kan! Får se hur huvudet är imorgon, denna djävulska huvudvärk som kommer och går, den är bra besvärlig! Men om jag orkar så tar jag mig till skolan annars får det vara tills på tisdag. Min hälsa är viktigast.

Kanske skulle ta mig till sängen och samla lite krafter inför morgondagen. För vi ska ju få hem bordet imorgon, det ser jag fram emot såå mycket. Allt faller på plats tillslut. En bit i taget.



Where were you
When everything was falling apart?

Lost and insecure
You found me, you found me
Why´d you have to wait
Where were you, where were you?
Just a little late
Why´d you have to wait
To find me, to find me

// Chelle


Skolstart tomorrow!

Det är det. Dock ska jag på MR på förmiddagen så får ta mig till skolan efter det. Den kan ju ta upp till en timme men det ska nog gå bra, skönt att få det gjort bara! Ibland ska man ha flyt, så är det bara.

Igår tog vi det väldigt lugnt på dagen, blev lite smyckestillverkning, melodikrysset och tv-tittande. Sen bjöd Erica hem mig på fika och så fick jag träffa hennes katt stella, väldigt söt! Kan nog få en bra relation trots att jag är lite rädd för katter. Sen gick vi hem till oss och hjälptes åt med middagen, köttfärspaj och sallad blev det. Riktigt lyckat om jag får säga det själv.

Efter maten blev det en ytterst liten promenad men det promenerades iallafall. Vi kom hem och kollade en film, nån ny med Tommy Lee Jones. Den var sådär halvbra/halvdålig. Sen visade dem Step up 2 på en av filmkanalerna så den såg jag innan det blev sängen. Tråkigt nog hade jag känning av huvudvärk hela dagen men den bröt som tur var aldrig ut till fullo vilket var en jäkla tur. Men jag kan ju säga att känningen inte var i det trevligaste lagret. Påverkar ju ögonen väldigt.

Och nu sitter jag här men det är bara för att jag satt på två maskiner tvätt. Snart ska jag ner och hämta upp det som ska hängas på min torkställning och då kommer det lukta så gott så gott. Blir även att ta en ryck här hemma idag, dammsuga och dammtorka golven samt plocka undan. Tänker att det är ganska skönt att gjort det så man slipper tänka på det i veckan nu när skolan drar igång.

Sen ska vi hämta bordet imorgon!! Jag riktigt längtar. Kommer bli så himla bra som matplats. Så då är det ju på sin plats att här är städat och fint =)

Have a lovely sunday! // Chelle


Smått och gott.

Var hos doktorn igår. Trevlig kvinnlig läkare som förstod att jag är orolig över mina symptom. Hon gjorde en hel bunt med undersökningar i nästan en timme och sen kom hon fram till att det är på sin plats att jag gör en ny MR. Hon hoppades på att den görs inom den närmsta veckan så att man lite snabbt kan ta reda på vad sjutton det är frågan om. Sen skulle jag även få träffa en speciell ögonläkare men det kan dröja då han är en väldigt upptagen man. Det fina med honom är att han är specialicerad på hjärnan och ögonens band till varandra. Så det kan nog bli bra det här! Dock hade jag den värsta huvudvärken någonsin i onsdags så jag kräkte men tydligen så kan man det fick jag veta. Men obehagligt var det kan jag tala om. Trodde jag skulle dö på kuppen.

Efter besöket igår på sjukhuset tog jag det lugnt, mamma körde mig både dit och hem, tack för det!
På eftermiddagen sen kom Erica förbi med blåbärsglass, det var gott och behövligt kan jag tala om. Sen blev vi upphämtade av hennes bror som var snäll och körde oss till Michaela ute i Bunkeflo. Vilken trevlig och kul kväll det var! Verkligen lyckat! God mat som var köttfärspaj, god sallad och choklaskaka till efterrätt samt kaffe. Det var toppen! Och jag uppskattade att få slippa laga mat själv, var inte riktigt på humör för det igår. Fick även bakanta mig med Deras nya tillskott, Titan. En bluepitt/amstaff på 5 månader. Och ni kan tro att han och Sumo uppförde sig som bröder, super kul! Det kommer nog bli jättebra och Eddie och Michaela uppfostrar verkligen på ett bra sätt. Det är ju ett måste om man har hund givetvis men när man har sådana raser som pittbull/amstaff/amerikansk bulldog så är det ännu viktigare. Ja, vad mer ska jag säga, kvällen var över förväntan! Och vi lyssnade på en massa gamla goda bitar och så blev man lite upplyst av ny tuff musik.

Fick höra att någon kört på mormor när hon cyklade. Vem sticker bara utan att fråga hur det gick?? Jävla männikska!! Och tydligen gick det så fort att mormor inte hann uppfatta om det var en bil eller en cykel som är boven. Men tydligen hade hon klarat sig upp på cykeln igen utan att ha ont någonstans och tatt sig hem. Men nog fan hjälper man en gammal männikska om en sådan situation uppstår!! Men världen är full av puckon, så är det bara!

Nä, nu ska jag skriva ihop en handlingslista och fixa undan lite här hemma så man slipper tänka på det i helgen.
Ha en god fredag allihop och Annie, ha en riktigt trevlig resa hjärtat! Vi hörs när du är hemma igen.

// Chelle

Sluta analysera så mycket.

Det måste jag verkligen sluta upp med. Jag är en expert på området! Dessutom är jag super på att linda in sanningen så den ska låta bättre än den är, men det är nåt som jag har byggt upp sen jag var liten. En överlevnads mekanism. Men nu är det slut på det.
Som Michaela sa: "Enkelhet föder enkelhet och komplicerat föder komplicerat". Faktiskt så är det så!
Säg vad du har att säga och håll inte tillbaka för att du är rädd. Du växer lite för varje gång. Kommunicera mera är nåt jag måste göra, det gör ju att onödiga bråk och irritationer försvinner. Saker och ting blir enkelt. Antingen så är du sårad, ledsen, glad- TALA OM DET FÖR TUSAN. Livet är ingen gissningslek! Livet går ut på att ge och ta! Och du kan inte planera allt in i minsta detalj, saker kan hända på vägen och det är bättre att vara öppen och ta det för vad det är. Att planera är helt okey, sålänge man gör det på en sund nivå och inte förväntar sig så mycket. Livet sviker en ibland men det är bara att hålla huvudet högt och ta det kallt.

Respekt är viktigt, den måste finnas annars klarar man ingenting. Alla är vi personer som är värda något och detta ska vi ta hand om på bästa sätt. Alla måste dra sitt strå till stacken. Ibland räcker inte orden jag älskar dig, ibland är handlingen viktigare! Som överraskningar tex. Jag har just nu klurat ut en till Anders, vi behöver göra något roligt ihop. Har varit alltför mycket jobb och annat ivägen ett tag nu så det är dags att bryta mönstret lite. Kul att göra något för honom som vi båda får ut något av. Vi är faktiskt riktigt dåliga på att ta hand om varandra, vi tar varandra för givet lite väl mycket ibland, även jag! Nä, skärpning!

Nu ska jag som sagt iväg och träffa de unga tanterna =) Mumm så gott det ska bli! // Chelle

Förberedelser.

Har precis städat undan i datarummet inför målningen idag-imorgon. Ska snart bege mig in i duschen och sen diska det lilla där är i köket. Ska ju ut på äventyr idag, nä inte riktigt, men det blir lunch på Gränden med Emma och Annie. Ska bli så härligt! Fint väder är det ju också så det gör ju en del =)

Igår var jag hos mormor som bjöd på anka och goda tillbehör. Trevliga timmar! Även mamma och sis höll oss sällskap. På vägen dit gick jag genom Pildammsparken, så härligt! Jag njöt riktigt.

Ikväll blir det min goda gulaschgryta, mm ska bli himla gott. Och enkel är den att göra.

Nä, nu blir det duschen, ha en bra dag i solen alla =)

// Chelle

Morgon med lyxkaffe.

Avnjuter just nu en kopp valencia-kaffe, apelsin-choklad. Ohh vad jag älskar denna sorten. Måste handla hem mer så jag inte bara kan njuta vid enstaka tillfällen. Bättre att köpa en ordentlig omgång =)

Sitter och letar efter ett gott recept på en kycklingröra till den bakade potatisen som jag ska bjuda på idag. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Får kanske använda min egna fantasin..Men innan lunchen tänkte jag göra en omgång biscotti, det är så lättätet och gott till morgonkaffet eller varför inte till fikan? Ibland är mjuka kakor så himla trist tycker jag, fast jag är inte så glad i hårda heller..Men sen äter jag ju inte så mycket sånt hehe, kan vara det med.

Nä, ha en god dag allihopa! // Chelle

Late night with a cup of thé and the band Daughtry.

Sitter här och avnjuter en kopp te, jordgubb-mango. Smaskens! Och grädden på moset är ju det underbara bandet Daughtry. Shiit vilka härliga låtar, så himla bra!! Ahh mina nya favoriter. Visst jag är allätare inom musik men att falla för rock så som jag har gjort, det gjorde mig överraskad minsann.

Men vad var det för snubbe på skansen ikväll? Nån jag aldrig har hört talas om, han som sjöng en låt med en konstigt text på svenska. Blev helt paff så dålig låten var. Men sen hör ju det till saken att jag inte blev jätte impad av säsongsavslutningen överhuvudtaget. Kunde de inte hittat på nåt annat? Aja, nu är det ett helt år tills de sänder igen, tacka vet jag att det var klass på allsången förr. Nu vet jag inte vad det ska likna faktiskt. Nåja.

Idag blev det fika med Erica innan hon skulle iväg till jobbet. Jättetrist med Yago vännen men kämpa på så kommer det nog ordna sig ska du se! Vi kalasade på varsin vanlijmunk samt att vi testade kesella med blåbär och hallon. Tänkte att blåbären kanske kunde hjälpa min syn lite hehe. Men det var helt okey. Har hört en massa goda ord om denna kesella men så himla kanon var den inte. Den funkade, inte mer än så faktiskt.

Har haft lite ont i nacken idag, mer än vanligt då alltså. Får hoppas att jag får den andra kallelsen till sjukhuset snart så att de kan ta reda på vad det är frågan om. Man kanske inte kan tro det men det är faktiskt jäkligt jobbigt att besvären kommer och går. Men mest känner jag av det på morgonen, då vet jag först inte riktigt var jag befinner mig trots att jag sovit gott och fortfarande ligger kvar i sängen. Så är det inte annars. Och den flackande blicken är ju bara pi, så himla tradigt. Pi för detta!

Nä, imorgon ska jag träffa Michaela och mysa här hemma. Inte anstränga mig utan bara gilla läget och ha härligt sällskap. Kanske det blir en promenix imorgon också, hade vatt himla skönt!

Nä, nu blir det strax sängen. Sussa gott!

Daughtry



Saturday och 1:a augusti.

Tiden springer iväg. Tyckte just att sommaren tog sin början. Men ärligt talat så ser jag fram emot lite höst och skola för det betyder ju att utbildningen snart är slut! Saknar vännerna från skolan och lite det där att vara i skolan lokaler. Kanske inte låter klokt men så är det. Har ju lite nya ämnen famför mig, lindrande vård, socialpsykiatri samt arbetsmiljö. Kanske nån till, har inte full koll. Men om två veckor så!

Igår hade jag en riktigt skön och avkopplande kväll med Erica och Michaela. Självklart var ju Sumo också här men han är så härlig att ha med när vi träffas. Blev iallafall en rödvinskatastrof i köket men tur att ingen skadade sig iallafall. Fick bort det mesta från väggen men sådana olyckor kan man inte alltid förutse och fort går det kan jag tala om. Men det blev middag sen tillslut och det avnjöts kan jag säga. Sen blev det tjejsnacka och promenad med Sumo samt lite choklad och godisfrossande.

Nu ska jag ta disken och lyssna på Ring så spelar vi och sen blir det Melodikrysset!
Anders är snäll och kör mig till jobb så jag kan ta det lugnt in i det sista.

// Chelle

RSS 2.0