21 år

Födelsedag idag. Hade en sjukt tråkig föreläsning om munbård innan idag. Meningslöst egentligen men var ju tvungen.
Igår åt jag god middag med mormor och tittade inte på klockan förräns anders undrarde vart jag tog vägen och jag såg att klockan hade blivit nio, oops! Men vi drack te innan jag tog en taxi hem så det var härligt. Sen tog det ett tag innan jag somnade men det gick tillslut. Anders sov gott som vanligt. Imorse var han dock noga med morgonpussen så det var underbart. Han har ju slarvat en del på sistone.

Har precis varit och handlat på ica maxi. Härligt att ha frysen full igen :) Nu kan man välja och vraka bland olika middagar, mums mums!
Ska snart iväg och käka middag hos uffe och ina. De skulle ändå bara vara hemma och jag blev sugen på tårta så vi köpte en att ta med dit. Gotti gotti. Sen blir det Greys och kanske lute glass att mumsa på.
annars imorgon är man ledig så då blir det uppgiften och smycken. Blev sugen innan men så skulle man diska o fixa undan tvätten..Så imorgon ska jag verkligen sätta mig och låta mina idéer bli verklighet ;)

Byyeee!

Tvätt och middag hos mormor

Hej gott folk!
Får väl uppdatera lite eftersom jag varit dålig på att blogga *sorry*.
I fredags var det prov, dock skönt att det är gjort men nu i efterhand så kommer man på saker som man missade att ta med eller att man blandade ihop lite *dumma dumma mig för jag kan ju egentligen* Aja, det får gå som det vill sålänge jag blir godkänd men hoppas ju såklart på högre. Står i planeringen att vi ska få tillbaka proven på fredag men det kan ju bli intressant att se om vi får..Blir klart överraskad om så är fallet.

I lördags vakande jag med huvudvärk (hade inte druckit på fredagen) så jag tog inte tag i mitt bakande som jag hade tänkt utan vilade tills klockan blev halv två eller nåt och sen föreslog anders att vi skulle ta en promenad ner till ica. Den friska luften hjälpte verkligen och när vi var hemma igen så kände jag mig som en ny människa.
Blev lite data när vi kommit hem och där bestämmde jag och michelle att hon skulle komma hit och käka med oss, flygande jakob stod på menyn. Blev verkligen gott. Hade längtat efter det.
Efter maten kollade vi film, Hitman. Superbra! Först var michelle lite tveksam till action men det vände snabbt när huvudrollen visade sig  vara en läckerbit ;)

På söndagen sen var det kalas och först fick vi fixa med klockan och den där timmen för det hade vi helt glömt bort men det ordnade sig.
Folket kom vid ett och jag fick fina presenter: fyra kokböcker varav den ena var nigella(!!), fin pinestal (stavas?) och blomma och stekjärn av mor, kaffe och olika sorters te, bok om växter, bakat av farmor, smink och hårmasker, äpplen från pappas trädgård och pengar. Ska även tillägga den roliga chiliväxten som bror gav mig och de fina rosorna i rosa och vinrött. Blev iallafall glad!

Igår blev det först pärlbutiken och inhadling där. Michelle följde med och bjöd på tips och idéer inför partyt hos henne i december. Hoppas att jag tjänar en hacka där, hade behövt lite extrapengar inför julen. Det blev en stor inhandling men då vet jag att jag har grejor hemma och saknar inte nåt när jag väl sitter med det.
Vid tre tog jag bussen till annie, vi skulle ju äta middag ihop. Blev limefilé (recept jag gett henne men aldrig själv smakat) och ris till och det var verkligen gott. Var ju dessutom hungrig så man åt och åt :) Blev som vanligt prat om både allvarliga och roliga saker men ska föra som du sa gumman om det andra inte visar sig till imorgon, usch ja.. Pratade även pärlor och priser och har ett humm nu hur jag ska göra.
Till fikat efter blev det gott te, alltid samma hos annie (rabarber-grädd) och god mockaruta eller kärleksmums som det oxå kallas. Mumsade i mig två, kunde inte låta bli hehe. Kollade runt på nätet efter olika kameror för det skulle jag vilja ha. Men väntar nog till mellandags-rean för anders menade på att man kanske kunde göra ett bra klipp där och det kan han ju ha rätt i. Får duga med mobilen sålänge.
Annie och jag var duktiga att gå och boka lokalen tills i december för det var på vippen att vi glömde hehe tur du har mig :)

Idag är man ledig och ska tvätta och sen avnjuta en god middag hos mormor. Ska in om apoteket först men det ska jag kunna hinna.
Under tiden mellan tvätten ska jag försöka börja med mats uppgift på riktigt. Sen får jag fortsätta imorgon och göra klart på tordag. Tror jag skippar att skicka in det så att han kan kolla på det för jag är faktiskt lite sent ute så det får gå ändå.

Nä, ha nu en härlig tisdag så kanske det blir ett nytt inlägg imorgon då jag fyller år. Grattis Emma! (tjej i klassen som fyller år samma dag som jag, är det inte lite lustigt?!)

Byeee!

Härligt höstväder

Var ute och promenerade ner till ica för en stund sen, var verkligen skönt. Hade lite huvudvärk igår och dessvärre hade den inte försvunnit under natten. Men efter promenaden i det härliga vädret (och för att målet var ica) så känns det mycket bättre. Vi har kommit fram till att luften i lägenheten inte är så himla bra så nu ska vi se till att öppna oftare och promenera mera!

Pga denna huvudvärk så har jag inte fått gjort så mycket här hemma men nu ska snart Michelle (kul att vi bor så nära varandra) komma så då får jag skynda mig med de viktigaste sakerna. Tårtan görs ikväll eller imorgon och sen har anders lovat att ta badrummet så jag slipper tänka på det.

Nu ska jag gå och fixa iordning mitt hem. Ha en go helg gott folk!!

Det ska förresten bli najs med presenter imorgon! *hahaha*

Kväll med plugg

Dagen började med redovisning i gruppen. Jag hade om antidecubitusmadrass som förhindrar trycksår. Åkte sedan inom ica på belleveu och handlade lite för en cykeltur i blåsten kände jag inte för. Blev dessutom medlem hos ica idag--->superglad haha! Längtar nästan lite efter tidningen buffé och alla smarriga recept :)

När jag väl kom hem tog jag tag i disken och planterade om mina blommer och gjorde lite fint i köket. Nu fattas det bara att få lite ordning i skåpen och verkligen i skafferiet!! Det kliar lite i fingrarna men jag måste vänta tills provet på fredag är gjort. Annars vet jag att jag kan stå och lulla med skafferiet ett bra tag och skjuta upp pluggandet och det går inte för sig.
Imorgon är jag i princip ledig så då blir det det sista pluggandet och det känns ändå bra. Jag kan nästa allt. Bara jag får tänka en liten stund hehe.

// Bye

Ledig tisdag med regn

Igår var det skola igen efter 4 veckors härlig praktik. Kändes lite konstigt att vara tillbaka men samtidigt skoj att träffa gruppen igen. Har ju saknat er *ler*. Efter diskussionen ang praktikpatsen så satt sara, emma, sharon och jag kvar. Sara hade varit flitig och klippt ut frågor inför provet så vi satt och förhörde varandra och det kändes jättebra. Faktiskt ett jättebra sätt att lära sig. Det är ju prov på fredag. Lite oroande för man har ju dels inte fått tillbaka nån uppgift som man har lämnat in tidigare, och sen är ju anita flummigheten själv. Inte illa alltid men.
Sen när jag kom hem blev det lite plugg men sen satte jag mig faktiskt med mina pärlor som jag haft ett avbrott ifrån. Fick gjort en del så det var skönt. Under praktiken har vi varit ifrån varandra, det blir ju så när man inte har tillräcklig inspiration.

Idag ska pappa och jag äta lunch inne i stan, vet inte vad det blir för nåt men vi hittar säkert nåt trevligt ställe. Sen när man kommer hem ska det städas lite, förbereda falukorvsgrejen vi ska ha idag (som anders äter, jag tar bara lite mos och sås) och sen plugg. Skönt att läraren tog bort ett kapitel som annars skulle ha varit med på provet. Inlämningsuppgiften är framflyttad och det säger vi tack till, jajamensan!

Gud vad tiden går fort alltså! Oktober redan och snart fyller man år och det händer en massa saker här framöver. Innan man vet ordet av så är det jul, jag lovar er! Får bara hoppas på snö, det hör ju till.


See ya // Michelle

Kvällsfika

Det ska jag snart bege mig till. Ska möta Annie och Emma utanför Pronto vid halv sju. Och eftersom bussarna här ute suger så blir det att man verkligen beger sig ut i mycket god tid (ni fattar ironin). Men en god kopp varm choklad eller nåt är inte fel en onsdagskväll. Det är ju dessutom mysväder så dår får man synda lite. Annars idag har jag levt på två mörka skivor bröd med keso och tomat, sallad till lunch och fil med havreflingor för en stund sen. Jag är duktigheten själv haha (!)

Idag började man 7.00 och fick en frisk cykeltur ner till boendet. Dessa havsvindar alltså! Inget fel i frisk härlig luft, men då ska den inte lukta starkt av tång!! Aja, dagen har varit super såhär långt iallafall. Helén hade med sig ett puder som hjälper håret att få lite fluff. Men vilken liten burk! Och den var fasligt dyr, pust, men en sån ska jag unna mig en dag. Sen när det blir är en annan femma hehe. En annan kul grej idag var när Therese kom in. Hon hade klippt sig kort och var supersnygg. Så himla fräsch. En idé hon filat på sen jag började min praktik och nu äntligen gjorde hon slag i saken. Kul iallafall.

Nu närmar sig slutet på praktiken och utbildningen ska fortsätta..Blandade känslor verkligen. Men jag är jättevälkommen tillbaka som vikarie och det ska jag ta tillvara på. Men jag ska ge Therese en kul grej i avskedspresent (om hon skulle läsa bloggen så är det inte så lämpligt att jag avslöjar vad det är så det berättar jag på fredag).

See ya!

Im so happy oh so happy!

Ja det är jag verkligen, livet leker :)
Blev skriven på vikarielistan där jag gör min praktik så nu hoppas jag på jobb under helgerna och nån kväll i veckan :)
Helt underbart! Sen är det klart trist att det är grått o regningt ute men mitt hjärta lyser och värmer mig så gott hehe.

I helgen blir det först ikväll lite mysig middag med nån film och så. Lördagen blir till att plugga och ta det lugnt, dock ska jag försöka ha lite sovmorgon men man vet aldrig. Annars får man ta och mysa med långfrukost :)
Söndagen spenderas i Helsingborgs området där vi först ska på middag hos farmor och sen på kalas till kim. Superkul kombination :)

Nu ska jag återgå till mitt liv, see ya!

Blåsigt

Blåsigt på många sätt just nu. Det började igår, egentligen utlöstes det av att anders var på "störigt humör" innan vi skulle lägga oss. Han petade och kittlade mig o slutade inte när jag tyckte att det var dags. Såklart blev jag irriterad och lite putt men konstigt?! Sen säger vi ingenting till varandra och han börjar knappa på telefonen och efter två minuter får jag ett sms. Men jag vill bara få somna och är rädd för vad där står så jag ligger stilla och låtsas sova. Samtidigt vill jag veta vad som står i smset men tänker att det tar jag imorgon. Men inte bara jag har sovit dåligt, jag har ju hört och känt hur han har vridigt sig i sängen och vilken andning han har haft.
Imorse blev jag tvungen att läsa smset. Det gjorde ont. Jag fick ont i magen. Men jag hörde av mig till honom och han var väl inte jättevillig att försöka lösa det som han uttryckt är fel så vad gör man då? Ger man bara upp? Jag är så trött på att vi inte har nån tid till oss själva. Vi löser alla andras problem men sätter inte oss först. Jag skulle vilja skrika så att jag får ut ilskan jag känner. men samtidigt hade det varit så skönt att få gråta. Att anders tog mig i famnen och kramade mig och sa att vi ska lösa det. En sak är säker, ska något förändras så måste vi både vilja det ihop och också se till att vi anstränger oss så det händer nåt. Vill att det ska bli bra igen. Det är inte dags att ge upp, vi ska klara det här. Vi ska hitta tillbaka till en vardag som vi vill ha. Men arbetet måste komma från oss båda.

This years love

This years love med David Gray är ett måste på listan över bra låtar. Där finns även Halo från One three hill. Serier som verkligen frambringar känslor är just One tree hill men även My so called life. Ohh så jäkla bra!

And if i...cry a little, die a little, at least i know i lived, just a little.

Pöss

Helg med jobb

Ja, man jobbar ju hela helgen plus mån o tis. Tur att man är ledig på onsdag och sen har nästa helg långledigt :) Ska verkligen inte klaga för allt är toppen på praktiken. Personalen berömmer mig ständigt och de verkar vilja att jag ska komma o vara timanställd, woohoo för det vill jag!!! Hörde idag att min handledare ska söka sig till en inredningsutbildning i höst så jag ska ligga i för att fösöka få vik när hon läser för hon tar ju såklart tjänstledigt. Och utbildningen för mig är färdig i okt 09 o henned börjar i sep 09 så kanske kanske! Håller tummarna för min egen skull!! Ska vara optimist. Det måste man. Annars blir livet så jäkla trist. Nä fy, så kan jag inte ha det.

Jag har varit duktig idag, jag gjorde uppgiften om hjälpmedel i eftermiddag när jag hade rast. Så nu ska jag bara ha lite bilder och sen är jag redo för redovisning så shoot man shoot ;)
Imorgon ska Anna och Therese läsa igenom inlämningsuppgiften och så får vi se. Anna hjälpte mig dock i eftermiddags med förklaring av vissa begrepp och vi diskuterade lite olika lagar så det känns toppenbra! Känner att jag lever!

// See ya soon :)

Förskyld

Trodde jag skulle slippa detta snörvlande men nej, såklart blir man drabbad. Allt började igår med en hemsk huvudvärk som inte ville ge med sig och imorse mådde jag fruktansvärt. Tror jag hade lite feber men jag var snabb med att ta alvedon och sen sov jag till elva. Jag hoppades ju på att vakna frisk men nu har svörvlandet verkligen kommit igång och jag har druckit tre koppar citronte och ätit glass så vi får se. Jag vill verkligen inte vara sjuk, har inte tid. Praktiken är så viktig och jag trivs ju verkligen och lär mig saker men imorgon tar vi nya tag.

Ser fram emot fredag iallafall, både för att jag är ledig men också för att Madde och Daniel ska komma o käka middag :)
Sen blir det även storstorstor-handling på fredag för vi (anders) har verkligen dragit ut på det. Hoppas bara att jag hittar tårtfatet jag har tittat på. Vill ha det nu när man ska bjuda på tårta dår släkten kommer för att fira mig. Sen har jag tänkt att kanske bjuda på tårta på festen med :) Ja, mycket att se fram emot även om det dröjer lite tills allt händer.

Bye!

RSS 2.0