Oh jävlar..

...så pirrigt det var igår. Men får börja från början. Praktiserade fre, lör och igår, men även idag. Igår fick jag ta både blodprov samt ge insulin, weeii! Skitspännande! Jag kände i benen att de höll på att vika sig men jag blir inte äcklad av blod men tydligen reagerar min kropp ändå. Skumt. Men det var en jättefin nål och behållare till blodprovet så det gick fint, kände mig duktig. Sen blev det lite knepigare med insulinen även om det gick bra. Skruvade upp pennan till 36 enheter och stack sedan pennan i magen. Trodde jag tryckte in allt insulin men hade lite kvar på slutet så jag fick trycka till lite extra. Dock gjorde det ingenting för patienten var jättevänlig. Men så har man gjort det! Var min första gång.

Idag var jag med på ett studiebesök på Comesta, ett drogfritt boende. Mycket intressant verksamhet och fina människor som höll i informationen. Har man sett det =) Pratade även med Kristina om akutrekryteringen på psyk som jag skule ringa nu i veckan. För att förklara att jag snart är färdig och vill bli vikarieanställd av dem. Så saker och ting är på gång kan man säga!

Vilken final det var i lördagens Eurovision-tävling. Jag gillade INTE Norge! Tyvärr alltså. Men att han vann för egen text kan jag ta. Mina favoriter var Island,  Azerbadjan och Ukraina. Så det så! Vad tyckte ni?

Måste bara säga att jag älskar Psyk, lite skumt men det är mitt andra hem!

Annie, jag älskar dig! Allt ordnar sig till det bästa!

// Chelle

Molnig torsdag

Sitter och väntar på att tvättstugan ska bli min *mohahahaaa*

Idag blir det som sagt tvätt men också vips! Jisses så många sökorden är men jag ska nog klura ut nåt bra. Vill ju ha bra betyg. Men det får jag säkert, sålänge jag sätter igång hehe.
Har ju fått kolla i patienternas journaler och man får ett bättre hum om hur vips funkar där. Har suttit med Kristina och skrivit daganteckningar på patienterna, bra med en inblick i det.

Till lunch tänkte jag unna mig en kycklingfilé i rod curry och kokosmjöl. Blandar väl i lite broccoli och nåt mer till. Hoppas det blir mumma. Måste bara tipsa om Icas vegetariska pizza, helt sinnes god! Blev bjuden på det på praktiken en kväll.

Igår operedades mammas hand för 2:a gången. Hoppas nu att det blir bra och att hon slipper fler sen. Pratade ett kort slag med henne igår, verkade ganska trött efter en hel dag på sjukhuset så ska ringa henne senare idag.

Pratade även med Eva Pildahl igår, Anders farmor. Jättehärlig pratstund. Hon längtar efter oss och vi ska ju upp där sen i mitten av juni. Då kommer även Michael och Jessica att vara där men de stannar bara ett par dagar. Kul iallafall. Anders skrev på en lapp till mig att han tyckte att jag var söt när jag pratade med Eva, han har blivit så gullig på senaste ♥ Blir att ta ett ordentligt foto på världens längsta tandpetare när vi är i flisa en dag, har lovat Kristina en bild (hon och pelle sitter alltid efter måltid med varsin tandpetare i käften hehe). Sen måste vi ju handla hem mer ost, av de där små förpackningarna samt mer te, lovar dig annie att jag köper ett paket till dig med =)

Här kommer förresten lite bilder från överraskningsfesten av Emma =)



Bye bye..// Chelle

Hej och Hå!

Hallå hallå hallå hallå!

Som jag trodde så gick lärarbesöket vääldigt bra! Läraren sa att jag var hennes bästa elev och att 88:an skulle vara nöjda över att jag var där- vilket de också är!! Det blev kryss i alla av de bästa rutorna samt en mycket fin halvtidsreflektion av mina handledare Pelle och Kristina. Och de är verkligen fina människor, tycker så mycket om dem. Men de andra på avdelningen är också topp tio, härligt gäng som kan sina jobb, imponerande faktiskt. De jobbar alla för samma sak, för en gångs skull. Har ju inte vatt så van direkt vid det tidigare men nu så =) Det känns att man snart ska tillbaka till skolan snart igen, känns väldigt tråkigt men jag vet iallafall att jag är välkommen tillbaka till 88:an. Det känns glädjande! Ska få ett referensintyg/brev från 88:an och det är ju ett stort plus. Blev så glad när jag hörde det =)

Tycker att jag har utvecklats på många sätt under denna praktik. Känner att jag vet bättre vem jag är samt att jag får hjälpa andra, vilket är min passion. Jag ser tecken och uppfattar blickar samt vet hur jag kan få igång ett samtal. Jag har lite vertyg och där borta känns det som jag är 110% säker på vad jag håller på med. Det gör mig väldigt stolt över att jag sökte till utbildningen och att jag nu snart är färdig, jisses vad tiden har gått fort.

Och nu över till nåt annat, jag har fått en idé. Jag vill ha kanin igen. Ska höra med mamma om hon har gjort sig av med min gamla bur, annars är det ju ett plus om den finns kvar. Vill ha en vädur, en kille som ska heta Alvin. så är det bara. Har nog inte nämt det innan men vår ena hamster dog förra veckan. Och ända sedan vi var i Sjöbo hos Martin och Therese så har jag längtat. De hade en liten Albin. Blev så förälskad. Men det är en idé som sagt. Får ju rådfråga min andra hälft.

Ska göra lite på vipsen idag, sen blir det mer av den imorgon. Ska bli kul att riktigt sätta igång, har dessutom lovat kristina att hon ska få läsa och kommentera. Och hon går på semester innan praktiken är slut så jag vill ju ha gjort den klar tills dess.

För övrigt har jag fått praktikrelaterade skador så som att man säger Hej och hå och Hallå hallå hallå hallå. Helt sinnes roligt är det men så är det ju också avd 88 vi snackar om =)

Till sist ska jag bara tillägga att jag sådde igår, blev i plastaskar samt en äggkartong, funkar säkert super! Spännande värre ju! Får se om jag har svarta händer hehe.
En annan sak jag måste framföra är att Svennebanan med Promoe är skitbra. Dock är videon inte i samma klass, tyvärr. Men allt kan ju inte vara bra. Jag gissar på att det blir svennebanan samt bag in da box heela sommaren =)

//  Chelle

Uppdatering

Vatt så galet mycket annat just nu så bloggen har inte vara första prio men här kommer en uppdatering:

Praktiken fortlöper och idag ska min lärare komma ut för att få en utvärdering av mina handledare. Det blir nog inga problem! Har blivit ett stort fan av en gammal artist, Neil Young. Speciellt är det Harvest och Heart of gold som är det som gäller.

I fredags var det överraskningsfest för Emma. Vilken bra kväll det blev. Vi var hemma hos sandra och grillade och mös. Riktigt lyckat blev det, Emma- du har vänner, det tror du väl på nu??!!! ♥

I lördags blev det packning på förmiddagen och sedan jobb på boendet. Efter jobb stack jag hem till Nicolina och umgicks en timme. Sen kom Nadine och vi kollade på halva Butterfly effect men sen kallade sängen på oss. Vi somnade på studs hehe.

Igår var det söndag och jag kollade film på morgonen och sen diskade jag och Nadine. Vi gick igenom min gardrob också så jag blev av med lite, skönt! Och nadine verkade nöjd =) love u sis!

Annars så måste jag ta tag i skolarbetet, känner mig lite stressad men jag vet att jag fixar det. Det är bara en massa runt om mig nu. Blir att sitta i veckan på min lediga dag plus när man slutat tidigt efter praktiken. Det ska nog gå. Men hellre att jag börjar i tid än har allt sen, det funkar ju inte!

Nope, om man skulle få i sig lite frulle. Bye!



RSS 2.0